![]() |
دوشنبه 11 آبان 1394 , 11:40
آدينه زاده در گفتگو با کرمان مجازي:
استاندار ما را براي 1200 ميليارد تومان سرمايه گذاري راغب کرد
با حضور مهندس رزم حسيني به عنوان استاندار کرمان و حمايت وي از سرمايه گذاران، عزم ما براي اجراي پروژه «شهر شش دروازه» در کرمان جدي و راغب به 1200 ميليارد سرمايه گذاري در اين شهر شديم.
|
ساخت پايانه مسافربري به عنوان يکي از مهم ترين نيازهاي کلان شهر کرمان، اقدامي بود که به همت فرزندان اين شهر و در قالب شرکت سرمايه گذاري «آدينه کريمان» صورت گرفت تا کرمان مهمان نواز ديگر خجالتزده مسافراني که به اين شهر سفر ميکنند نباشد و خدماتي در خور شان مردم ديار کريمان و مهمانان آن ارائه کند.
حال که شرکت سرمايه گذاري «آدينه کريمان» کمر همت براي خدمت ديگري به سرزمين مادري بسته و پروژه عظيمي را تحت عنوان «شهر شش دروازه» تعريف کرده است، برآن شديم تا با مديرعامل اين شرکت گفتگو کنيم.
محمدعلي آدينه زاده در خصوص فعاليت هاي شرکت شرکت سرمايه گذاري «آدينه کريمان» ميگويد، اين شرکت از سال 86 تاسيس شد و با راهنمايي رئوفي نژاد استاندار و جلال ماب شهردار وقت کرمان، به سمت اجراي پروژه پايانه مسافربري در شهر کرمان سوق داده شديم و با همه مشکلات مافيايي که وجود داشت، اين پروژه را اجرا و بلاخره در سال 94 پايانه مسافربري شهر کرمان به بهرهبرداري رسيد. در اجراي اين پروژه از فراز و نشيب هاي زيادي گذشتيم، به عنوان مثال دلار از 1000 تومان به 3500 تومان رسيد و اين شرايط اقتصادي خوبي نبود. تهيه کردن تجهيزات و مصالحي که بوجه آن ها سه برابر شده، بسيار مشکل بود ولي ما از اين بحران گذشتيم و بلاخره پايانه مسافربري شهر کرمان به بهره برداري رسيد که معتقدم بهترين پايانه مسافربري کشور و پروژه اي در شان مردم کرمان است.
«شهر شش دروازه» با 1200 ميليارد تومان سرمايه گذاري اجرا مي شود
آدينه زاده در خصوص اجراي پروژه جديدي که در شهر کرمان آغاز کردهاند، گفت: همزمان با پروژه پايانه مسافربري، به ما پيشنهاد شد پروژه ديگري نيز در محدودهي احداث پايانه تعريف کنيم که ما تصميم به احداث يک مرکز خريد گرفتيم ولي اجراي آن را به بعد از احداث پايانه موکول کرديم.
با حضور مهندس رزم حسيني به عنوان استاندار کرمان و حمايت وي از سرمايهگذاران، عزم ما براي اجراي پروژه جديد در شهر کرمان جدي شد و نه تنها اجراي مرکز خريد مذکور، بلکه تصميم هيئت مديره شرکت بر اين شد که پروژه را گسترش دهيم.
بنابراين تصميم گرفتيم زيربناي پروژه را از حدود 40 هزار متر مربع به 350 هزار مترمربع افزايش داده و پروژه «شهر شش دروازه» را با سرمايهگذاري سنگينتري تعريف کنيم. با فضاي خوب سرمايه گذاري در استان و رويکرد مثبت استاندار و راهنماييها و حمايتهاي مهندس سيف الهي شهردار سابق کرمان، کار را شروع کرديم.
شهرداري کرمان در خصوص تامين زمين و پروانهي ساخت به صورت اقساط، با ما مشارکت کرد. با توجه به اين که پروژه به طور کامل تغيير پيدا کرده بود، بنابراين نقشهها بايد اصلاح ميشد که اين کار درحال حاضر در تهران درحال انجام است.
آدينه زاده اظهارداشت: با توجه به حجم پروژه و نياز به سرمايهگذاري سنگين، با يک سرمايهگذار تهراني صحبت کرديم تا عمليات اجرايي آن را در کمترين زمان ممکن انجام دهيم. پروژه شهر شش دروازه به 1200 ميليارد تومان سرمايهگذاري نياز دارد و در قالب شش فاز اجرا خواهد شد.
در اجراي پروژهي پايانه مسافربري به خاطر تحريمها، مشکل مالي و ورود پول به کشور را داشتيم که اين فضا در حال تغيير است و فکر ميکنم در آينده با مشکلاتي از اين دست مواجه نباشيم، ما آمادگي داريم که از خارج از کشور سرمايه وارد ايران و بودجه پروژه «شهر شش دروازه» را تامين کنيم، بنابراين در اين پروژه مشکل پشتوانه مالي نداريم.
سرمايه گذار، سرمايه ملت است
وي ادامه داد: اگر سرمايهگذاري A ريال براي سرمايه گذاري وارد کند، توقع دارد پس از اجراي پروژهاش A+M ريال برداشت کند، به عبارتي امروز کسي نمي خواهد ضرر کند، فضا بايد به گونه اي باشد که سرمايهگذار متضرر نشود، زيرا در غير اين صورت، ترجيح ميدهد جاي ديگري سرمايه گذاري کند.
آدينه زاده با اشاره به اينکه سرمايهگذار، سرمايه ملت است، اظهار داشت: اگر سرمايهگذار رشد کند، سرمايه مملکت رشد کرده است، بنابراين مسئولان نبايد بگذارند که سرمايه از استان خارج شود و بايد سرمايه گذاران را حمايت کنند.
شش فاز «شهر شش دروازه»: مرکز خريد، بيمارستان تخصصي، پارک آبي، موزه آثار باستاني و مرکز مشاوره و عقد قرارداد
وي در ادامه در خصوص فازهاي مختلف پروژه «شهر شش دروازه» گفت: فاز اول پروژه يک مرکز تجاري است و 35 هزار متر مربع زيربنا دارد و شامل هايپر مارکت، مغازههاي تخصصي، انبار و پارکينگ مي باشد، ضمن اين که قرار است کارخانجاتي که در کرمان نمايندگي مستقيم دارند، به صورت مستقيم با مجموعه ما ارتباط داشته باشند و دست واسطه ها کوتاه شود. نتيجه اين کار اين است که کالا با قيمت مناسب به دست مردم مي رسد، اقتصاد خانوار کنترل مي شود و مشتري نيز حق انتخاب دارد.
فاز دوم پروژه نيز شامل پارک آبي است، مانند پارکهاي آبي مشهد و کرج. فاز سوم و چهارم پروژه نيز شامل بيمارستان و هتل است. با توجه به اينکه در شهرکرمان فضاي بيمارستاني و تعداد تخت کافي وجود دارد، با کمک دکتر حق دوست رياست دانشگاه علوم پزشکي، پروژه تخصصي را در بحث سلامت تعريف کرديم که در کشور روي آن کار نشده است و مي تواند گردشگران زيادي را براي درمان جذب کند و باعث رونق اقتصادي کرمان شود. با توجه به هدف تعيين شده،براي رفاه حال مسافراني که براي درمان به کرمان مي آيند، در کنار چنين بيمارستان تخصصي، يک هتل مجهز نيز در نظر گرفته شده است.
فاز پنجم مجموعه که بسيار زيبا است و آرزوي اجراي آن را دارم، قرار است به جذب گردشگر در استان کمک و رونق گردشگري را رقم بزند. اين فاز شامل يک موزه بزرگ است که کليه آثار باستاني و ميراث فرهنگي شهر کرمان در آن ساماندهي ميشود تا گردشگران به راحتي با فرهنگ و سنت و هم چنين تمدن مردم کرمان آشنا شوند. در خصوص گرفتن مجوزهاي اين فاز، بايد از آقاي مهاجري مديرکل سابق ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان که همکاري خيلي خوبي با ما داشتند، تشکر کنم. در اين موزه بنا داريم آثار تاريخي و ميراث فرهنگي کرمان را با اصول استاندارد جهاني نگهداري کنيم، ضمن اين که قول داده شده است که در صورت اجراي پروژه ياد شده، کليه آثار باستاني کرمان به صورت متمرکز به اين موزه انتقال داده شود.
فاز ششم پروژه شامل ساختمان اداري است که در نظر داريم در اين فاز مرکز جامعي با موضوع مشاوره و عقد قراردادها راه اندازي کنيم که قرار است در اين مرکز که مشابه آن در کشور وجود ندارد، مشاوره تخصصي در زمينههاي مختلف فرهنگي، اقتصادي، حقوقي و ... به مراجعه کنندگان ارائه شود، ضمن اين که قرار است مشاوران متبحري از داخل و خارج از کشور در اين مرکز مستقر شوند.
اشتغال زايي مستقيم براي 3 هزار نفر و غيرمستقيم براي 6 هزار نفر
آدينه زاده خاطرنشان کرد: پيش بيني ميکنيم که پروژه شهر شش دروازه به صورت مستقيم براي 3 هزار نفر و به صورت غير مستقيم براي 6 هزار نفر اشتغال ايجاد کند.
وي با بيان اين که در حال حاضر گود برداري پروژه انجام شده و تجهيزات کارگاهي را نيز وارد کردهايم، اظهار داشت: منتظر هستيم که نقشه هاي پروژه آماده شوند و به محض آماده شدن نقشه ها، استارت اجرايي کار زده خواهد شد.
فضاي مثبت سرمايه گذاري در استان/ درآمدهاي ميلياردي از کرمان خارج نشود
آدينه زاده با اظهار رضايت از رويکرد و اقدامات مثبت استاندار کرمان در راستاي جذب سرمايهگذاران، گفت: مهندس رزم حسيني از زماني که آمده است، براي جذب سرمايهگذاران داخلي و خارجي و تسهيل روند سرمايهگذاري در استان تلاش کرده که اين امر قابل تقدير است. امروز فضاي خوبي را در زمينه سرمايهگذاري در استان شاهد هستيم وبستر خوبي فراهم شده است، همه ادارات آماده همکاري با سرمايه گذاران هستند، بنابراين آن ها بايد از اين فرصت استفاده کنند.
وي ادامه داد: با توجه به نا امنيهايي که امروز در اطراف کشورمان شاهد آن هستيم، مي توان به جرات گفت: ايران امنترين منطقه و جزيره ثبات براي سرمايهگذاري است.
آدينه زاده با اشاره به اين که کرمان قطب و بهشت معادن کشور است، اظهار داشت: از نظر تنوع آب و هوايي و کشاورزي نيز استان کرمان در کشور بي نظير و بکر است. 25 درصد باغات کشور در کرمان وجود دارد که از اين ظرفيت ها، درآمدهاي ميلياردي حاصل مي شود ولي بخش اعظم اين درآمد ها از استان خارج مي گردد، در حالي که آب اين استان براي کشاورزي صرف شده، بنابراين بايد درآمد حاصل شده نيز در همين استان خرج شود، نه اين که اين سرمايه ها در استان ها و کشورهاي ديگر هزينه گردد.
بايد در سياست اقتصادي انقلاب شود /سودهاي بانکي معضل سرمايه گذاري
وي ادامه داد: برگشت سرمايه بسيار مهم است، اگر نيمي از سرمايه هايي که از کرمان خارج مي شود، در اين استان هزينه گردد، شاهد توسعه و رونق آن در زمينه هاي مختلف خواهيم بود.
آدينه زاده سود زياد سپرده هاي بانکي را مهم ترين دليل عدم سرمايهگذاري در استان دانست و افزود: وقتي بانک ها 22 درصد به صورت قانوني سود ميدهند و بعضي از صندوق ها نيز 28 تا 30 درصد، بنابراين بيشتر پول مردم به عنوان سپرده در بانک ها مي ماند و در نتيجه توليد و سرمايهگذاري بلوکه ميشود. اين معضلي است که بايد فکري به حال آن شود، زيرا 70 تا 80 درصد افرادي که صاحب سرمايه هستند، فقط از سود سپرده هاشان استفاده ميکنند، در حالي که در دنيا اينطور نيست و اگر کسي پولي را نزد بانک ميگذارد، بايد براي نگهداري آن پول توسط بانک، هزينه پرداخت کند، ضمن اين که ماليات نيز به اين سپرده تعلق ميگيرد؛ بنابراين سرمايه دارها مجبورند، پول خود را در جريان بيندازند و آن را به بخش توليد بياورند.
معتقدم بايد در سياست اقتصادي کشور انقلاب شود، دولت و مجلس بايد تصميمي اساسي در خصوص تغيير سياست هاي اقتصادي کشور بگيرند، زيرا تا زماني که سياست اقتصادي کشورمان اين باشد، پولها و سرمايهها به سمت دلالي و سود پنهان ميروند. در چنين شرايطي است که سرمايهگذاران کنار گذاشته و متضرر مي شوند و سود واقعي را دلالان مي برند، در حالي که هيچ اقدام خاصي را انجام ندادهاند. بايد ديد چرا مردم سرمايه گذاري نميکنند، علت را جويا شد و سپس کاري بنيادي را صورت داد. به صراحت ميگويم سودهاي بانکي و هم چنين سرمايه هايي که از استان خارج مي شود، اشکال هاي بزرگي است که بايد برطرف و جلوي اجحاف در حق مردم گرفته شود. لازمه برطرف کردن اين معضلات، ايجاد تحول اساسي در قوانين بانکي و در نظر گرفتن اکيپي براي جلوگيري از خروج سرمايه از استان به ساير استانها و کشورهاست. بايد ديد استاندار کرمان در اين زمينهها چه اقدامي را ميتواند انجام دهد.